Lysholm Bacalaoaquavit

Generelt:
Bacalao er en fiskerett laget på klippfisk. I retten inngår bl a både løk, poteter, chili, olivenolje og tomater. En kraftig rett med andre ord. For å hamle opp med dette, trengs en kraftig akevitt, Lysholms Bacalao Aquavit. Klippfisk-akevitten er som navnet antyder, bygget på en Lysholm-reseptur. Paradiskorn gir akevitten en pepperaktig stil som står godt til smakskraften en finner i bacalao. Akevitten er også krydret med pors og de klassiske krydderne karve og anis. Lysholms Bacalao Aquavit har en gyllen farge med duft av krydder og sherry. Smaken har også et kraftig innslag av krydder, deriblant Pors, med et hint av vanilje i avslutningen, noe som gjør den bløt. Alkoholstyrken er på 41,5 volumprosent, noe som gir akevitten nok kraft til å skjære både olivenolje og annet tilbehør i bacalaogryta.

Beskrivelse: 
Rikt og kraftig krydderbilde. Eikekarakter. (Vinmonopolet)

Gyllen. Blomsteraktig duft med en del urter, sitrus, krydder og trevirke. Smaken har mildt anslag, en del fedme samt et spesielt urte- og krydderpreg i midten, veldig rund stil. En særpreget akevitt. (aperitif.no)

Styrke: 41,5 %

Serveres: Romtemperert

Pors, som preger Bacalaoaquaviten, blomstrer på bar kvist i april-mai med hunn- og hannrakler på hver sin busk. Raklene innholder kjertler som skiller ut duftstoffer. Foto: Per Arvid Åsen
Pors, som preger Bacalaoaquaviten, blomstrer på bar kvist i april-mai med hunn- og hannrakler på hver sin busk. Raklene innholder kjertler som skiller ut duftstoffer. Foto: Per Arvid Åsen

Lagret: 6-9 mndr på fat

Produktutvalg: Bestillingsutvalg, Uavhengig sortiment

Varenummer: 3957001

Annet: Oppskrift på klassisk norsk Bacalao

Bacalao
Bacalao